top of page

vr 10 jan

|

Wolfhezerweg 17

Living the Shinrin-yoku way of life (1.1)

Vrijdag 10 januari 2020 van 14-16 uur. Een goede start van het nieuwe jaar: 'living the Shinrin-yoku way-of-life'! Een middag de natuur in, waarbij je onder deskundige begeleiding een shinrin-yoku tocht van twee uur gaat ervaren. Hier wil je bij zijn geweest!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Living the Shinrin-yoku way of life (1.1)
Living the Shinrin-yoku way of life (1.1)

Tijd en locatie

10 jan 2020 14:00 – 16:00

Wolfhezerweg 17, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze, Nederland

Over het evenement

2020 is het jaar van 'the shinrin-yoku way of life'! De helende kracht van het woud ervaren, de ontspanning in lichaam en geest voelen en creativiteit in al haar vormen laten stromen.

Wat is shinrin-yoku? Shinrin is het Japanse woord voor 'bos', en yoku staat voor 'onderdompelen', oftewel vrij vertaald betekent shinrin-yoku: baden in het bos. Door je zintuigen open te stellen kan je de positieve effecten van de natuur beter opnemen.

Hoe dan? Door het inademen van gezonde stofjes die bomen afgegeven, wordt je immuunsysteem versterkt en geactiveerd, je stresslevel daalt, en je gevoel van welbevinden neemt toe.  

Hoe gaat dat in z'n werk? Volgens de theorie van dr. Qing Li behaal je het grootste effect door drie dagen in het bos door te brengen. Als je 's ochtends en 's middags twee uur shinrin-yoku beoefent, houdt het positieve effect dertig dagen aan. 

In de praktijk begint iedere wandeling met het activeren van de zintuigen. Aansluitend zal elke tocht een thematisch karakter hebben, bijvoorbeeld met activiteiten die te maken hebben met het seizoen. Ook zal tijdens iedere wandeling een kleine theeceremonie met hapjes worden gehouden.

Wat levert het je op? Aan het eind van de tocht ben je meer ontspannen, voel je je energieker en meer verbonden met jezelf, je medewandelaars en de natuur. 

Ga je mee? Voor een kleine investering krijg je een heerlijk ontspannen gevoel, meer energie en een versterkte weerstand. Fijn als je je van tevoren aanmeldt en betaalt, dan neem ik de juiste hoeveelheid materialen/thee/hapjes mee. Deze inschrijving is voor de middagwandeling op vrijdag 10 januari 2020 van 14-16 uur.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Shinrin-yoku wandeltocht

  € 25,00

  Dit ticket bevat een twee uur durende shinrin-yoku tocht onder deskundige begeleiding, en een hapje en drankje tijdens de wandeling. Er komt een aparte inschrijving voor de zes tochten op alle drie de dagen. Je mag er zoveel bijwonen als je wilt, maar meld je dan wel aan voor de gewenste wandelingen, dan worden de groepen niet te groot.

  € 25,00

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page