top of page

vr 08 mei

|

Wolfhezerweg 17, Wolfheze

Living the Shinrin-yoku way of life (vrijdagmiddag 8 mei)

Vrijdag 8 mei 2020 van 14-16 uur. Een middag de natuur in, waarbij je onder deskundige begeleiding op shinrin-yoku tocht gaat. Heerlijk ontspannen en vol energie en vitaliteit keer je weer terug uit het bos.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Living the Shinrin-yoku way of life (vrijdagmiddag 8 mei)
Living the Shinrin-yoku way of life (vrijdagmiddag 8 mei)

Tijd en locatie

08 mei 2020, 14:00 – 16:00

Wolfhezerweg 17, Wolfheze, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze, Nederland

Over het evenement

2020 is het jaar van 'the shinrin-yoku way of life'! De helende kracht van het woud ervaren, de ontspanning in lichaam en geest voelen en creativiteit in al haar vormen laten stromen.

Wat is shinrin-yoku? Shinrin is het Japanse woord voor 'bos', en yoku staat voor 'onderdompelen', oftewel vrij vertaald betekent shinrin-yoku: baden in het bos. Door je zintuigen open te stellen kan je de positieve effecten van de natuur beter opnemen.

Hoe dan? Door het inademen van gezonde stofjes die bomen afgegeven, wordt je immuunsysteem versterkt en geactiveerd, je stresslevel daalt, en je gevoel van welbevinden neemt toe.  

Hoe gaat dat in z'n werk? Volgens de theorie van dr. Qing Li behaal je het grootste effect door drie dagen in het bos door te brengen. Als je 's ochtends en 's middags twee uur shinrin-yoku beoefent, houdt het positieve effect dertig dagen aan. Wij doen nu een shinrin-yoku tocht, maar het behoort tot de mogelijkheden om alle zes de tochten mee te doen.

In de praktijk begint iedere tocht met het invullen van een POMS-test (Profile of Mood States), een kort psychologisch onderzoek naar de staat van je emoties: hoe voel je je je op dit moment? Bij het wandelen starten we met het activeren van de zintuigen. Onderweg krijg je een aantal suggesties: oefeningen met een specifiek karakter, bijvoorbeeld activiteiten die te maken hebben met het seizoen. Ook zal tijdens iedere wandeling een kleine theeceremonie met hapjes worden gehouden. Aan het eind van de wandeling vul je opnieuw de POMS-test in, en kan je direct zien wat de wandeling voor je heeft betekend.

Wat levert het je op? Aan het eind van de tocht ben je meer ontspannen, voel je je energieker en meer verbonden met jezelf, je medewandelaars en de natuur. 

Ga mee! Voor een kleine investering krijg je een heerlijk ontspannen gevoel, meer energie en een versterkte weerstand. Graag van tevoren aanmelden en betalen, dan zorgt Shinrin-yoku Nederland voor juiste hoeveelheid materialen/thee/hapjes. Deze inschrijving is voor de middagwandeling op vrijdag 8 mei 2020 van 14-16 uur.

NB: Vanwege het Covid-19 virus kunnen er maximaal 5 personen mee op de shinrin-yoku tocht om de onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen. De wandeling en de oefeningen onderweg zullen hierop zijn aangepast.

Tickets

  • Shinrin-yoku wandeltocht

    Dit ticket bevat een twee uur durende shinrin-yoku tocht onder deskundige begeleiding, en een hapje en drankje tijdens de wandeling. Er komt een aparte inschrijving voor de zes tochten op alle drie de dagen. Je mag er zoveel bijwonen als je wilt, maar meld je dan wel aan voor de gewenste wandelingen, dan worden de groepen niet te groot.

    € 35,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page