top of page

za 14 mrt

|

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof

Living the Shinrin-yoku way of life (zaterdagmiddag)

Zaterdag 14 maart 2020 van 14-16 uur. 'Living the Shinrin-yoku way-of-life'! Een ochtend de natuur in, waarbij je onder deskundige begeleiding een shinrin-yoku tocht van twee uur gaat ervaren. Ontdekkend wandelen en vrij ademen in het bos, genieten van alles wat de natuur ons biedt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Living the Shinrin-yoku way of life (zaterdagmiddag)
Living the Shinrin-yoku way of life (zaterdagmiddag)

Tijd en locatie

14 mrt 2020, 14:00 – 16:00

Fletcher Landgoed Hotel Holthurnsche Hof, Zevenheuvelenweg 48a, 6571 CK Berg en Dal, Nederland

Over het evenement

2020 is het jaar van 'the shinrin-yoku way of life'! De helende kracht van het woud ervaren, de ontspanning in lichaam en geest voelen en creativiteit in al haar vormen laten stromen.

Wat is shinrin-yoku? Shinrin is het Japanse woord voor 'bos', en yoku staat voor 'onderdompelen', oftewel vrij vertaald betekent shinrin-yoku: baden in het bos. Door je zintuigen open te stellen kan je de positieve effecten van de natuur beter opnemen.

Hoe dan? Door het inademen van gezonde stofjes die bomen afgegeven, wordt je immuunsysteem versterkt en geactiveerd, je stresslevel daalt, en je gevoel van welbevinden neemt toe.  

Hoe gaat dat in z'n werk? Volgens de theorie van dr. Qing Li behaal je het grootste effect door drie dagen in het bos door te brengen. Als je 's ochtends en 's middags twee uur shinrin-yoku beoefent, houdt het positieve effect dertig dagen aan. 

In de praktijk begint iedere wandeling met het activeren van de zintuigen. Aansluitend zal elke tocht een thematisch karakter hebben, bijvoorbeeld met activiteiten die te maken hebben met het seizoen. Ook zal tijdens iedere wandeling een kleine theeceremonie met hapjes worden gehouden.

Wat levert het je op? Aan het eind van de tocht ben je meer ontspannen, voel je je energieker en meer verbonden met jezelf, je medewandelaars en de natuur. 

Ga je mee? Voor een kleine investering krijg je een heerlijk ontspannen gevoel, meer energie en een versterkte weerstand. Fijn als je je van tevoren aanmeldt en betaalt, dan neem ik de juiste hoeveelheid materialen/thee/hapjes mee. Deze inschrijving is voor de middagwandeling op zaterdag 14 maart 2020 van 14-16 uur.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Tickets

  • Shinrin-yoku wandeltocht

    Dit ticket bevat een twee uur durende shinrin-yoku tocht onder deskundige begeleiding, en een hapje en drankje tijdens de wandeling. Er is een aparte inschrijving als je alle zes de tochten wilt meedoen (op alle drie de dagen).

    € 25,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page