top of page

vr 02 okt

|

Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze

Shinrin-yoku Schrijftocht (Haiku)

Buiten in het bos/ haakt de spin haar zijden web/ Dodelijk kunstwerk (Haiku naar Albert ten Cate). Wat zie jij in de natuur? Ga mee op tocht en vang de levenskracht van de natuur in een haiku: een Japans gedicht dat een ogenblikservaring uit de natuur in een ritme van 5-7-5 lettergrepen vastlegt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Shinrin-yoku Schrijftocht (Haiku)
Shinrin-yoku Schrijftocht (Haiku)

Tijd en locatie

02 okt 2020, 10:30 – 13:00

Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze, Nederland

Over het evenement

Ga mee op schrijftocht! De natuur is uitbundig, voluit vruchten dragend. En als je goed kijkt zie je overal kleine wondertjes: rode besjes, actieve insecten en gekleurde bladeren. Wat zie jij in de natuur? Ga mee op tocht en vang de levenskracht van de natuur op schrift. 

De wandeling duurt twee en een half uur. Zorg dat je laagjes kleding aan hebt zodat je, ondanks de verwachte fijne temperatuur, het niet koud krijgt bij de schrijfoefeningen. Tijdens de tocht zullen we regelmatig stil staan om de natuur te observeren, en ontdekkingen op te schrijven. Aan het begin van de tocht krijg je een goodiebag met o.a. schrijfmateriaal en een zitlap. Onderweg krijg je een kopje thee en iets lekkers. 

Bij deze schrijftocht staat de haiku (Japanse dichtvorm) centraal, samen met de tanka (lyrische dichtvorm).

De haiku is het resultaat van nauwkeurig waarnemen. Een haiku is niet zomaar een klein gedicht in drie regels met 5-7-5 lettergrepen elk, even belangrijk is de verwondering en een haast kinderlijke verbazing die er uit spreekt. Haiku lezen wil zeggen de indrukken ondergaan, met de sfeer en de gevoelens van het haiku-moment. Een haiku heeft niet veel uitleg noch intellectueel 'gedoe' nodig.

In de tanka raakt een natuurimpressie aan een diep gevoel of valt er op een natuurlijke wijze mee samen. De tanka verwoordt hoe een natuurindruk en een eigen beleving elkaar vinden en met elkaar een gedicht vormen.

Tickets

  • Shinrin-yoku Schrijftocht

    Dit ticket bevat een wandeltocht van twee en een half uur met schrijfoefeningen, inclusief goodie bag, kop thee en versnapering.

    € 47,00
    Btw: +€ 9,87 BTW
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page