top of page

vr 09 okt

|

Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze

Shinrin-yoku Schrijftocht (Poëzie)

Ik wou dat ik buiten was/ De zon schijnt prachtig/ Je hoeft zelfs geen jas te dragen/ Ik wou dat ik buiten was/ Zalig banjeren over paden/ Lekker warm/ Ik wou dat ik buiten was/ De zon schijnt prachtig (Rondeel, vrij naar Iris). Ga mee op tocht en vang de levenskracht van de natuur op schrift.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Shinrin-yoku Schrijftocht (Poëzie)
Shinrin-yoku Schrijftocht (Poëzie)

Tijd en locatie

09 okt 2020, 10:30 – 13:00

Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze, Nederland

Over het evenement

Ga mee op schrijftocht! De natuur is uitbundig, voluit vruchten dragend. En als je goed kijkt zie je overal kleine wondertjes: rode besjes, actieve insecten en gekleurde bladeren. Wat zie jij in de natuur? Ga mee op tocht en vang de levenskracht van de natuur op schrift.

De wandeling duurt twee en een half uur. Zorg dat je laagjes kleding aan hebt zodat je, ondanks de verwachte fijne temperatuur, het niet koud krijgt bij de schrijfoefeningen. Tijdens de tocht zullen we regelmatig stil staan om de natuur te observeren, en ontdekkingen op te schrijven. Aan het begin van de tocht krijg je een goodiebag met o.a. schrijfmateriaal en een zitlap. Onderweg krijg je een kopje thee en iets lekkers. 

Bij deze schrijftocht staat Poëzie centraal. We gaan aan de slag met diverse dichtvormen, zoals de Rondeel en het Elfje.

Het rondeel is een dichtvorm waarin door veel herhaling extra diepte, extra kracht bereikt wordt. In zijn eenvoudigste vorm omvat het rondeel 8 regels waarvan de eerste twee aan het eind weer herhaald worden. De eerste regel wordt bovendien ook als vierde regel herhaald. Dus: regel 1, r2, r3, r4 (=r1), r5, r6, r7 (=r1), r8 (=r2). Het gebruiken van een rijmschema kan het gedicht nog rijker maken. Ga mee op deze poëtische tocht om het rondeel ten volle te ervaren.

Geluk is voor mij een bloem in de lente,  Zoals geld voor een ander is.  Met geliefden wandelen in het bos,  Geluk is voor mij een bloem in de lente,  Muziek maken met vrienden,  Een kampvuur tot s´avond laat.  Geluk is voor mij een bloem in de lente,  Zoals geld voor een ander is.

(Rondeel, vrij naar Lola Lievelind)

Een elfje is een gedicht, dat uit elf woorden in vijf regels bestaat. Die elf woorden zijn als volgt verdeeld over de dichtregels:

Regel 1: één woord, r2: twee woorden, r3: drie woorden, r4: vier woorden, r5: één slotwoord.

Elfje: Herfstbos

Regen  Op bladeren  Van de bomen  Paddestoelen komen snel op  Herfst

(Elfje, vrij naar Tatjana Winia)

Tickets

  • Shinrin-yoku Schrijftocht

    Dit ticket bevat een wandeltocht van twee en een half uur met schrijfoefeningen, inclusief goodie bag, kop thee en versnapering.

    € 47,00
    Btw: +€ 9,87 BTW
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page