© 2020 Shinrin-yoku Nederland. Proudly created by PGHH

Shinrin-yoku
Way of Life

Shinrin-yoku Nederland Community

Kies in 2020 voor een nieuwe manier van leven en neem een jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life. Ga de uitdaging aan en ontdek jezelf, voluit genietend in de natuur. Wat ga je naast ontspanning, nieuwe energie en blijdschap ervaren? Het gevoel gezamenlijk met iets moois bezig te zijn, verbinding met je wandelmaatjes en met de Shinrin-yoku Way of Life community. Ben jij erbij?

Waarom een abonnement?

Omdat shinrin-yoku in Nederland nog in de kinderschoenen staat, vergelijkbaar met yoga in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Inmiddels is yoga algemeen geaccepteerd: iedereen heeft ervan gehoord, heeft het wel eens gedaan of doet zelfs wekelijks een yogales. Hetzelfde voorziet Shinrin-yoku Nederland voor shinrin-yoku, omdat de verbinding van de mens met de natuur nét zo belangrijk is als goed eten, bewegen en slapen. Het werkt het beste als je het voor langere tijd doet: net als bij yoga heb je niet na een les al gelijk een soepel lichaam, met een ontspannen geest. Daarvoor blijf je wekelijks je yogalessen volgen. Ook bij shinrin-yoku is de maandelijkse oefening en het commitment daartoe belangrijk, om te zorgen dat je niet ingehaald wordt door de waan van de dag.

Hoe mooi is het dan om dit met een groepje gelijkgestemde mensen een jaar lang te gaan ervaren, deze ervaringen te delen, en een shinrin-yoku community in Nederland te gaan bouwen? Er samen voor te zorgen dat shinrin-yoku gemeengoed wordt in Nederland?

De missie van Shinrin-yoku Nederland is dat iedereen in Nederland over vijf jaar in zijn/haar eigen omgeving een Shinrin-yoku tocht kan doen.

Waarom? Omdat het verblijven in de natuur zo'n helende ervaring is (wetenschappelijk onderzocht en bewezen). Omdat mensen zich daadwerkelijk beter voelen na een shinrin-yoku tocht. Omdat het zo fijn is om de natuurbeleving samen te ervaren en daarna te delen. Laten we samen op pad gaan!

Wat houdt het jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life in?

Wat krijg je?

- ontspanning, energie en een heerlijk gezond gevoel;

- twaalf shinrin-yoku tochten op diverse locaties in Nederland en één in Frankrijk;

- een vriendenprijs voor alle andere Shinrin-yoku Way of Life wandeltochten;

- toegang tot de Shinrin-yoku Nederland online communitypagina met mooie extra's;

- korting op andere evenementen van Shinrin-yoku Nederland; 

- een uitgebreide vragenlijst vooraf;

- een evaluatie achteraf;

- een POMS-test (profile of mood states) voorafgaand aan iedere wandeling;

- en een POMS-test na afloop van iedere wandeling.

 Schrijf je nu in!

Voor dit alles betaal je normaal gesproken €420,- 

Omdat ik dit jaar de Shinrin-yoku Way of Life wil promoten betaal je slechts €365,- voor een heel jaar.

Dat is maar €1,- per dag voor een nieuwe vitale levensstijl die je enorm veel voordelen gaat opleveren op het gebied van gezondheid, ontspanning en welbevinden.

Je kan er ook voor kiezen om een half jaarabonnement te nemen om uit te proberen wat de impact de Shinrin-yoku Way of Life op jouw leven is. De investering hiervoor is €210,- (€35,- per maand).

De Shinrin-yoku Way of Life tochten worden van 10-12 uur en 14-16 uur in de volgende weekenden gehouden:

13-14-15 maart locatie Duivelsberg,

9-10-11 april locatie Utrechtse Heuvelrug,

8-9-10 mei locatie Drentsche Aa,

5-6-7 juni locatie Biesbosch,

2-3-4 juli locatie Hoge Veluwe,

31 juli-1-2 augustus locatie Lothlorien (in Frankrijk),

28-29-30 augustus locatie n.t.b.,

25-26-27 september locatie n.t.b.,

23-24-25 oktober locatie n.t.b.,

20-21-22 november locatie n.t.b.,

18-19-20 december locatie Wolfhezer bos.

De data en locaties in 2021 zijn nog niet bekend.

Deelnemers aan het jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life kunnen ieder bovengenoemd weekend aan één van de zes shinrin-yoku tochten deelnemen. De overige vijf tochten kan je tegen een vriendenprijs ook meedoen. Hiervoor krijg je na inschrijving een kortingscode. De overnachtingen zijn exclusief, maar bij vragen kan je contact opnemen met Shinrin-yoku Nederland: meestal weten we wel een goed overnachtingsplekje te vinden!