top of page
Shinrin-yoku
Way of Life

The Shinrin-yoku Way of Life

Hoe zou het zijn om 's ochtends wakker te worden met het gefluit van de vogels? De dauw hangt nog vers aan de grasspietjes, en de ochtendzon schittert in al die duizenden waterdruppeltjes. Je ademt de vochtige lucht diep in en als je uitademt verlaat een klein wolkje je mond. De frisheid van de ochtend verkwikt je en je rekt je eens heerlijk uit, klaar om de dag in te gaan...

Petra Hoff van Shinrin-yoku Nederland is in 2020 een experiment begonnen om de Shinrin-yoku Way of Life te leven volgens de theorie van dr. Qing Li. Hij zegt dat om je gezondheid te verbeteren, je stress te verlagen en je immuunsysteem te versterken, je het best drie dagen en twee nachten in de natuur kan verblijven. Daarbij doe je 's ochtends en 's middags een shinrin-yokutocht van twee uur zodat je longinhoud twee keer per dag ververst wordt met gezonde boslucht. Gedurende deze drie dagen neem je enorm veel phytonciden op in je lichaam, die zorgen voor de verbetering van je

gezondheid. Deze effecten houden

dertig dagen aan, daarna begint het af

te nemen. Dan ga je weer een lang

weekend het bos in om op te laden.

Dit is een manier van leven waarin je

dus iedere maand een lang weekend

in het bos door brengt en met

gerichte aandacht in de natuur

aanwezig bent. Shinrin-yoku

Nederland besloot om dit een jaar

lang uit te proberen en Petra de

gelegenheid te geven om te ervaren

wat de Shinrin-yoku Way of Life voor

haar kan betekenen. Ze houdt met

behulp van de POMS-test bij hoe de

weekenden verlopen, en gebruikt een

journal om veranderingen en

opmerkelijkheden te noteren. Na een

jaar zal ze deze samenvatten en delen

via deze website.

Omdat het fijn is om ervaringen samen op te doen, roepen we je op om mee te doen, en ook mee te gaan op shinrin-yoku tocht. Als dit je aanspreekt, is het belangrijk om iedere maand mee te gaan, zodat je ook een effect merkt voor je lichaam en geest. In principe is drie dagen en twee nachten de manier voor de Shinrin-yoku Way of Life. Dat kan je via ons afnemen (stuur bij interesse een mail), maar via het abonnement wordt een Light versie aangeboden met één shinrin-yoku tocht per maand. Gewoon om het eens een jaar uit te proberen. Dat is een makkelijke investering voor je gezondheid! 

Kies nu voor een nieuwe manier van leven en neem een jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life. Het abonnement kan ieder moment in gaan en is vervolgens een jaar lang geldig. Ga de uitdaging aan en ontdek jezelf, voluit genietend in de natuur.

Wat ga je naast ontspanning, nieuwe energie en blijdschap ervaren? Het gevoel gezamenlijk met iets moois bezig te zijn, verbinding met je wandelmaatjes en met de Shinrin-yoku Way of Life community. Ben jij erbij?

Waarom een abonnement?

Omdat shinrin-yoku in Nederland nog in de kinderschoenen staat, vergelijkbaar met yoga in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Inmiddels is yoga algemeen geaccepteerd: iedereen heeft ervan gehoord, heeft het wel eens gedaan of doet zelfs wekelijks een yogales. Hetzelfde voorziet Shinrin-yoku Nederland voor shinrin-yoku, omdat de verbinding van de mens met de natuur nét zo belangrijk is als goed eten, bewegen en slapen. Het werkt het beste als je het voor langere tijd doet: net als bij yoga heb je niet na een les al gelijk een soepel lichaam, met een ontspannen geest. Daarvoor blijf je wekelijks je yogalessen volgen. Ook bij shinrin-yoku is de maandelijkse oefening en het commitment daartoe belangrijk, om te zorgen dat je niet ingehaald wordt door de waan van de dag. De tochten zijn alleen toegankelijk voor abonnees en hun persoonlijke gasten, en zullen per augustus 2020 niet meer als los evenement verkocht worden. 

Hoe mooi is het om dit met een groepje gelijkgestemde mensen een jaar lang te gaan ervaren, deze ervaringen te delen, en een shinrin-yoku community in Nederland te gaan bouwen? Er samen voor te zorgen dat shinrin-yoku gemeengoed wordt in Nederland?

De missie van Shinrin-yoku Nederland is dat iedereen in Nederland over vijf jaar in zijn/haar eigen omgeving een Shinrin-yoku tocht kan doen.

Waarom? Omdat het verblijven in de natuur zo'n helende ervaring is (wetenschappelijk onderzocht en bewezen). Omdat mensen zich daadwerkelijk beter voelen na een shinrin-yoku tocht. Omdat het zo fijn is om de natuurbeleving samen te ervaren en daarna te delen. Laten we samen op pad gaan!

Wat houdt het jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life in?

Wat krijg je?

- ontspanning, energie en een heerlijk gezond gevoel;

- een versterkt immuunsysteem;

- twaalf shinrin-yoku tochten op diverse locaties in Nederland en één in Frankrijk (reis- en verblijfkosten niet inbegrepen);

- een vriendenprijs voor alle andere Shinrin-yoku Way of Life-weekend wandeltochten;

- toegang tot de Shinrin-yoku Nederland online community met mooie extra's;

- korting op andere evenementen van Shinrin-yoku Nederland; 

- een uitgebreide vragenlijst voorafgaand aan je jaarabonnement;

- een gezamenlijke evaluatie achteraf;

- een POMS-test (profile of mood states) voorafgaand aan iedere wandeling;

- en een POMS-test na afloop van iedere wandeling, waardoor je inzicht krijgt in wat de tocht jou heeft gebracht.

 Schrijf je nu in!

Voor dit alles betaal je normaal gesproken €420,- 

Omdat we de Shinrin-yoku Way of Life wil promoten betaal je slechts €365,- excl.BTW voor een heel jaar.

Dat is maar €1,- per dag voor een nieuwe vitale levensstijl die je enorm veel voordelen gaat opleveren op het gebied van gezondheid, ontspanning en welbevinden.

Je kan er ook voor kiezen om een half jaarabonnement te nemen om uit te proberen wat de impact de Shinrin-yoku Way of Life op jouw leven is. De investering hiervoor is €210,- (excl.BTW).

De data en locaties van de tochten van 2022 staan op de homepage. Het abonnement loopt voor twaalf maanden, dus afhankelijk van welke maand je instapt, loopt het abonnement door in het volgende jaar.

Deelnemers aan het jaarabonnement Living the Shinrin-yoku Way of Life kunnen vanuit hun abonnement ieder bovengenoemd weekend aan één van de twee aangeboden shinrin-yoku tochten deelnemen. 

Eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen, maar bij vragen kan je contact opnemen met Shinrin-yoku Nederland: meestal weten we wel een goed overnachtingsplekje te vinden!

bottom of page