top of page

Forest Therapy opleiding in Hamburg: Dag 5

Life is beautiful because of the people we meet

- Simon Sinek -


INFTA Forest guides Claudia, Linas, Lara en Kiki (Hamburg 2022, foto PH)

Shinrin-yoku Nederland is vanaf heden officieel aangesloten bij INFTA en zal binnenkort ook op hun website komen te staan als Nederlandse 'tak'.


Wat een bijzondere week was het, waarin Claudia, Linas en ik de International Nature and Forest Therapy Alliance-opleiding tot Forest Therapy Guide volgden. De week werd begeleid door Susan Joachim (president of INFTA International) en Dieter Kotte (secretary of INFTA International en president of INFTA Germany), met behulp van de Forest Therapy Guides Lara en Kiki.

Zo bijzonder hoe je in een week samen een band opbouwt, en dan plannen smeedt voor de toekomst.


Zo willen Susan en ik komend jaar graag een reis naar Japan organiseren, waarin je shinrin-yoku bij de bron kan ervaren. Als je interesse hebt hierin: laat het me hieronder of via een persoonlijk bericht weten! Ook gaan we bij voldoende interesse een opleiding Tot INFTA Forest Therapy Guide in Nederland starten, ook hiervoor geldt: laat het me weten als je daarbij wilt zijn!


Claudia en ik hebben de wens uitgesproken om op bezoek gaan bij Linas in Litouwen (waar nog oerbos bestaat!). Claudia en Linas willen ook op bezoek komen in Nederland zodat ze het Forest Therapy-bos van Shinrin-yoku Nederland kunnen ervaren.


Vandaag hadden we een laatste theorie-dag met vooral informatie over het online-leersysteem en de enorme schat aan wetenschappelijke informatie die op de gemeenschappelijke drive verzameld is. Fijn om in te duiken en mee aan de slag te gaan!


Nu zes maanden lang het geleerde in praktijk brengen, assignments volbrengen, video's maken en vooral veel tijd in het bos doorbrengen.

INFTA online learning system

Wat een bijzondere week, ondanks het uitvallen vanwege ziekte, een enorm leerzame en waardevolle ervaring. Shinrin-yoku Nederland kijkt ernaar uit om officieel gecertificeerd te worden volgens de internationale wetenschappelijke standaard van INFTA.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page