top of page

Onderzoek Natuurtherapie voor stress-gerelateerde ziektes bij het tuinproject Nacadia in Denemarken

Bijgewerkt op: 15 nov. 2019

In 2007 is Forest & Landscape Denmark, een centrum aan de universiteit van Kopenhagen, een onderzoeks- en ontwikkelingsproject gestart genaamd de Healing Forest Garden Nacadia (kort gezegd: Nacadia).

Nacadia zal worden gebouwd in het voorjaar van 2010 en klaar zijn om patiënten te ontvangen de volgende zomer. Dit artikel beschrijft het natuur therapie (NBT) concept en ontwerp van Nacadia.

Het NBT-concept beschrijft het theoretisch kader rond de behandeling. Het is gebaseerd op het therapeutische gebruik van sensorische ervaringen, tuinbouwactiviteiten, natuurgerelateerde verhalen en symbolen, op basis van mindfulness en cognitieve therapie. Gebaseerd op de ervaring van de Alnarp-revalidatietuin in Zweden, zijn evidence-based richtlijnen voor het helende aspect van tuinontwerp gebruikt, verder ontwikkeld en geïmplementeerd bij Nacadia. Naast het beschrijven van het NBT-concept en het tuinontwerp, wordt een kort overzicht van de NBT programma gegeven, samen met een voorbeeld uit de activiteitenhandleiding die in het programma wordt gebruikt. Het is de bedoeling van de auteurs dat dit artikel wordt gezien als een bijdrage tot ontwikkeling van het concept van NBT en helend tuinontwerp, rekening houdend met het feit dat het voorgestelde concept en ontwerp empirisch moet worden getest om zijn geldigheid aan te tonen. Een belangrijk onderdeel van het Nacadia-project omvat het uitvoeren van vergelijkbare effectstudies wanneer de tuin klaar is en in gebruik genomen.

Wil je meer weten? Lees dan het engelstalige onderzoeksrapport.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page