top of page

Parkeer jezelf in de natuur

Bijgewerkt op: 17 sep. 2021

"There is pleasure in the pathless woods, there is rapture in the lonely shore, there is society where none intrudes, by the deep sea, and music in its roar; I love not Man the less, but Nature more."

- Lord Byron -

Er is een handvol Japanse concepten zoals ikigai en wabi sabi die wereldwijde populariteit en brede acceptatie hebben verworven. De nieuwste Japanse praktijk om liefdevol te worden omarmd door de westerse wereld is shinrin yoku of ‘bostherapie’. Slechts een paar decennia oud, houdt shinrin-yoku in dat je jezelf op een ontspannen, maar toch bewuste manier onderdompelt in de natuur en profiteert van de talloze herstellende beloningen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur de bloeddruk en stress kan verlagen, het energieniveau kan verhogen, de stemming kan verbeteren, de focus en helderheid kan verbeteren en zelfs het herstel van letsel en ziekte kan versnellen. Door lichaam en geest te voeden, brengt het baden in het bos je in de ideale staat van zijn en gemoedstoestand, om te zorgen voor je ikigai en te observeren, reflecteren of een pauze te nemen van de grotere, vaak dringende, zaken van het leven. Met meer dan 30 nationale parken die een volledig spectrum van omgevingen omvatten, waaronder bossen, vulkanen, moerassen, stranden en kustlijnen, biedt Japan onbeperkte mogelijkheden om opnieuw in contact te komen met adembenemende, levengevende moeder natuur - en jezelf! Mocht het te ver zijn om naar Japan te gaan, dan kan je shinrin-yoku ook op Nederlandse bodem ervaren bij Shinrin-yoku Nederland. Iedere maand worden zes wandelingen georganiseerd op een prachtige natuurlocatie in Nederland. Op de website kan je een shinrin-yokutocht bij jou in de buurt vinden.



Hieronder het originele artikel in het engels, met een aantal mooie aanbevelingen om te bezoeken als je naar Japan gaat:

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page