top of page

Angst en depressie: Natuur als geneesmiddel

Bijgewerkt op: 17 sep. 2021

Does anything in nature despair except man? An animal with a foot caught in a trap does not seem to despair. It is too busy trying to survive. It is all closed in, to a kind of still, intense waiting. Is this a key? Keep busy with survival. Imitate the trees. Learn to lose in order to recover, and remember that nothing stays the same for long, not even pain, psychic pain. Sit it out. Let it all pass. Let it go. - May Sarton -


Tijd doorbrengen in de natuur, jezelf even de ruimte geven terwijl je omringd wordt door groen, dat is wat een mens goed doet. Recent onderzoek geeft aan dat het gezond is voor lichaam en geest:


Jezelf onderdompelen in de natuur is een bewezen manier om depressie en angstklachten te verhelpen. Veel artsen in de geestelijke gezondheidszorg bevelen hun patiënten aan om meer tijd in de natuur door te brengen, bijvoorbeeld door te tuinieren. De beste manier is door deel te nemen aan een tuinproject met een groep, omdat dit tegelijkertijd de sociale en coöperatieve vaardigheden versterkt, naast dat het steun kan bieden voor de mensen met een psychische aandoening.

Door bezig te zijn in de natuur kan je de gedachten die je bezighouden loslaten en creëer je ruimte voor je lichaam en je geest om te genezen.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page