top of page

Forest Therapy opleiding in Hamburg: Dag 4

Go home to nature and let nature heal you

- Thich Nhat Hanh -


Nature itself is the best physician

- Hippocrates -

Into the forest I go, to lose my mind and find my soul (Hamburg 2022, foto PH)

Vandaag was de Forest Therapy tocht voor een groep mensen die wij zelf mochten begeleiden. Aangezien ik de voorbereidingsdag gisteren had gemist en vanochtend nog niet helemaal hersteld was, heb ik niet deelgenomen aan de tocht.

In plaats daarvan heb ik mijn eigen shinrin-yoku tocht(je) gedaan. Dat bestond uit het zoeken van een fijne 'sit-spot' en daar twee uur lang zitten en liggen, en de positieve effecten van het bos ervaren. Mijn energie was daarna enorm toegenomen, en ik voelde met helderder. Mijn hoofdpijn was weg en ik voelde me in het algemeen een stuk fijner. Goede ervaring zo!


Geniet ook mee van mijn sit-spot met de video hieronder; zet vooral je geluid aan om de vogeltjes te horen!


Na afloop van de tocht heb ik de anderen opgevangen en ben ik meegegaan met de bespreking en hebben we gezellig gegeten. Fijn om te delen hoe de dag ervaren is door iedereen. Er was een 'tough crowd' tijdens de tocht, begreep ik, met een aantal mensen in de weerstand, maar uiteindelijk was iedereen toch positief. Mooi om in te spelen op wat er leeft in een groep, interessant ook om te zien wat bepaalde oefeningen bij mensen op kan roepen. Of hoe puur alleen het stilstaan in de natuur voor sommige mensen al heel overweldigend kan zijn.


Morgen onze laatste dag met de online learning module en een hoop informatie om de komende zes maanden mee aan de slag te gaan.


International Nature and Forest Therapy Alliance informatiepaneel in het bos (Hamburg 2022, foto PH)

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page